Over de Online BOOST

Waarom de Online BOOST?

Hoe houd je het hoofd koel in situaties waarin de chaos regeert? Het worstelen met hoge werkdruk, continue prikkels en gespannen verwachtingen lijkt tegenwoordig meer regel dan uitzondering. Gedachten tuimelen over elkaar heen in een overvol hoofd. Stress en uiteindelijk burn-out zijn niet zelden het gevolg hiervan. Hoe kun je dit voorkomen? Hoe creëer je balans te midden van hectiek?

Dit zijn vraagstukken waar je mee te maken krijgt, of je nu werkgever of werknemer bent.

De Online BOOST biedt uitkomst!

Hoe werkt de Online BOOST?

Energiekere werknemers of zelf meer energie in je lijf? Meer rust in je hoofd maar weinig tijd? Wij begrijpen dat! Daarom bestaat ieder ‘Online BOOST’-programma uit korte oefeningen voor hoofd en lijf. Speciaal bedoeld als ‘tussendoortje’ tijdens het werk of thuis.

Je bepaalt zelf waar en wanneer je de oefeningen doet en in welke volgorde.

Alle filmpjes, teksten en audiofragmenten zijn met zorg ontwikkeld door professionals, vanuit het streven je meer energie, creativiteit en ruimte te laten ervaren, zowel fysiek als mentaal.

Ieder Online BOOST-programma bestaat uit fysieke en mentale onderdelen, gebaseerd op technieken uit leiderschapsprincipes, stressmanagement en mindfulness. Puur gericht op jouw gezondheid en de gezondheid van jouw medewerkers – zonder zweverig gedoe en gewoon down to earth. Je volgt korte oefeningen om te ontspannen en weer op te laden. Een steeds terugkerend aspect hierbij is mindfulness. Dat staat voor ‘bewust leven met volle aandacht’. Je leert gedachten over ‘straks’ of ‘morgen’ even te laten voor wat ze zijn. Je houdt je slechts bezig met wat je nu, op dit moment, aan het doen bent.

Het resultaat van de Online BOOST? Fysieke klachten zoals bijvoorbeeld nek-, schouder- of rugpijn verminderen en je ervaart meer kalmte, zowel fysiek als mentaal. Je concentratievermogen wordt beter en je leert signalen en patronen herkennen. Daardoor kun je op tijd bijsturen en merk je direct dat stress vermindert. De Online BOOST heeft meteen effect en je kunt er nu, op dit moment, mee beginnen!

Voordelen van de Online BOOST op een rij

Minder ziekteverzuim
Stress en stress gerelateerde klachten kunnen slopend zijn voor je gezondheid. Zeker in tijden die veel vragen van je energie, flexibiliteit en incasseringsvermogen, ligt uitval op de loer. Zonder dat je er zelf erg in hebt, ga je steeds verder over je grenzen. De Online Boost laat je door middel van een uitgebalanceerd programma van reflectie- en ontspanningsoefeningen stilstaan bij je energiepeil en je manier van werken. Op tijd rust nemen voorkomt ziek en zeer.

Verhoogde productiviteit
Wanneer je beter in je vel zit en leert je energieniveau op peil te houden, komt dat je werk ten goede. Het wordt makkelijker om overzicht te houden, rust in te bouwen en je taken op een ontspannen manier te volbrengen. Des te beter jij je voelt, des te beter je prestaties.

Verbeterde Concentratie

Wanneer je voortdurend wordt afgeleid, constant stress ervaart en weinig uitrust, kan het lastig zijn om goed te blijven focussen. De combinatie van oefeningen binnen de Online BOOST-programma’s zijn speciaal opgezet om jou direct een concentratieverbetering te laten ervaren! Een BOOST dus om je beter te kunnen focussen en prioriteiten aan te brengen in de wirwar van to-do-lijsten.

Minder Stress

Een beetje stress is niet verkeerd om je scherp te houden, maar te veel of te vaak is niet goed. Steeds meer mensen ondervinden voortdurend stress en ervaren geen rustmomenten meer. Continue to-do-lijstjes afvinken en alle ballen hooghouden, no matter what! Deze vorm van continue stress is ongezond. De Online BOOST helpt je om terugkerende patronen te herkennen en op tijd bij te sturen, waardoor jij meer balans ervaart, zowel fysiek als mentaal.

Meer Flexibiliteit

Met de Online BOOST werk je aan je flexibiliteit en kracht. Dit merk je niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Zo werk je door middel van reflectieoefeningen bijvoorbeeld aan je zelfontwikkeling en creëer je steeds meer ruimte voor creativiteit en assertiviteit. Als gevolg daarvan zal je je steeds energieker en sterker voelen!

Meer Rust

Wanneer je goed uitrust, voel je je overdag energieker en productiever. De yoga- en ademhalingsoefeningen van de Online BOOST reiken je instrumenten aan voor instant rustmomenten wanneer jij maar wilt. Bovendien zullen de ontspanningsoefeningen je helpen om beter en dieper te slapen.

Team De Online BOOST

Wij komen alletwee uit het bedrijfsleven en daarnaast hebben wij jarenlang ervaring op het gebied van yoga, trainingen en mindfulness. We zijn recht voor zijn raap en houden niet van zweverig gedoe. We zijn gewend verschillende ballen tegelijk in de lucht te houden en kennen de druk die dat met zich meebrengt. Of het nu gaat om een bedrijf starten, teams managen of de eeuwige zoektocht naar balans tussen werk en privé…we’ve been there.

Dat het ook anders kan, ontdekten we zodra we onze kennis vanuit de yoga en mindfulness wereld zowel op ons werk als thuis gingen toepassen.  Zo ontstond er steeds meer focus, ruimte voor creativiteit, minder stress en dus meer rust in ons hoofd. Door middel van onze programma’s willen we je graag diezelfde BOOST geven zodat je vol energie en vertrouwen welke uitdaging dan ook aan kunt gaan!

Met Energieke groet,

Carolien & Josette

Contact met de Online Boost?